EN KOLAY iÇLi KÖFTE TARiFi iÇLiKÖFTE NASIL YAPILIR

İÇLİ KÖFTE TARİFİ 
içli köfte
İÇLİ KÖFTE

Malzemeler
500 gram yarım yağlı kıyma
250 gram yağsız kıyma
3 adet irice soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
500 gram ince bulgur
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
içli köfte içi
       • 500 gram yağlı kıyma ve ince kıyılmış soğan, öceden ısıtılmış iki yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte orta hararetli ocakta hafifçe kavrulur. Ocaktan alınmadan hemen önce, tuz, karabiber, pulbiber, ince kıyılmış maydanoz ve bir tutam kimyon ilave edilerek karıştırılır. Ocaktan alınan köfte içi yayvan bir kapta soğumaya bırakılır.         • 500 gram ince bulgur (köftelik bulgur veya simit diye de bilinir) bir yoğurma kabına konularak ıslatacak kadar ılık su ile karıştırılır. Bu karışım yaklaşık yarım saat bekletilir. İçerisine 250 gram yağsız kıyma, bir yumurta, kimyon ve tuz ilave edilir. İyice yoğurulur. Kıyama gelince yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde ortası açılır istenilen inceliğe gelince daha önce hazırlanmış ve soğumuş köfte içi ile doldurulur.Köfte hamurunun ele yapışmasını önlemek için arasıra eller suyla ıslatılır. Köftelere yuvarlak ya da sivri şekiller vererek ağızları güzelce kapatılır.
       • Bir tencereye 1 litre su ve yarım çorba kaşığı tuz eklenerek kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca içerisine 7 - 8 tane köfte yavaşça bırakılır. Takriben 8 dakika kadar haşlanır. Haşlanma süresi suyun sıcaklığına göre biraz kısa veya uzun olabilir. Aslında haşlandığını anlamanın diğer bir yolu daha garantilidir. Haşlanan köfteler kaynayan suyun üzerine çıkarlar. İsterseniz İçli köfteyi yağda kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Çiğ olarak veya önce haşlayıp sonra da kızartabilirsiniz. Kızartma süreleri yaklaşık 5 dakikadır.

Afiyet olsun.

tirşik
(meşhur) TİRŞİK
zorkun tavası
Zorkun tavası
içli köfte yapımı
İçli köfte

Sac böreği
zorkun tava
 Zorkun tava tirşik çorbası  Tirsik su böreği  Su böreği tepsi böreği  Soğanlı börek
fellah köftesi  Fellah köftesi içli köfte  İçli köfte tavuklu pilav  Tavuklu pilav turşu  Turşu
kızartma  Kızartma salatası lahmacun  Lahmacun sac böreği  Sac böreği Aşure  Aşure

zorkun bilgi bankası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder